Nu rata niciodată ocazia:

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Wild Carpathia 3 (subtitrat română)


Wild Carpathia 4, se poate viziona aici! Ultima parte din acest serial documentar, Wild Carpathia 5 - Winter is coming, aici!!!


Prinţul Charles vorbind despre România în cel mai recent interviu(iunie 2014)






17 comentarii :

  1. Extrem de interesant si acest ultim episod ce exploreaza nordul tarii. Ati fost si de data asta primii. Multumirile mele si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc pt. link. Meseriaşi Charlie Ottley şi Alasdair Grant. Wild Forever!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mutumiri pentru postarea frumosului film facut de Travel Chanel. Mi-a placut afirmatia printului Charles cum ca oamenii arunca lucrurile vechi, traditionale, ca dupa un timp sa-si dea seama ca au valoare mai mare decat ceea ce e nou si la moda. Un simplu exemplu e imbracamintea sintetica, ce domina astazi in magazine, mult inferioara hainelor de lana adevarata, cum poarta de exemplu taranii din Maramures.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine zis, George Arba. Mulţumim şi noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. frumoasa tara...pacat ca e locuita de jegul asta de popor, natie de nenorociti, oligofreni, neica nimeni, boschetarii Europei, poporul cretinoid si analfabet fara neuroni si cultura, suboameni betivani care isi lovesc femeile cu parul in cap si dupa aia rad ca prostalaii cu cei doi dinti in gura pe care ii mai au. Eu eram mare nationalist si imi iubeam mult tara si poporul, dar avand in vedere ca mai ai cativa ani numarati pana mai ramane ceva de vazut in tara asta, nu pot sa spun decat ca intr-o tara normala nu se poate intampla asa ceva si nu pot sa spun decat ca suntem un popor de nenorociti.

    Nicaieri in Europa nu se intampla asa ceva, doar la noi se petrec asemenea defrisari, de ce oare? Pentru ca ceilalti europeni isi iubesc natura si o protejeaza si au ratiune. De ce nu putem fi ca restul europenilor? Simplu, pentru ca avem un alt cod genetic fata de restul europenilor...avem sange de criminali in noi, distrugem pentru niste bani in plus, nu suntem oameni. Nici tiganii nu sunt asa, nici aia din Burkina Faso, Kazakhstan sau Nepal...Romanii si-ar omora si si-ar vinde pana si proprii copii pentru bani si nu ar avea niciun regret pentru asta.

    Natia asta este una de handicapati, retardati, debili si cretinoizi mintal, cu un IQ sub 80; daca eram o tara de oameni intregi si sanatosi la cap, nu doar ca nu ar exista riscul sa se piarda tot in 10-20 de ani, dar la asemenea minunatii un popor intreg la minte ar aduce milioane de turisti anual doar din paduri, cum a spus si documentarul, de ce oare nu a putut fi tara asta locuita de englezi, francezi si germani? De ce trebuie locuita neaparat de aceasta natiune leproasa care nu are mustrari de constiinta pentru munti intregi si pentru propria tara chiar...dar la un asemenea popor patetic la ce sa te astepti? Cu drujba in mana si cascheta in mana toata ziua, taie si taie, apoi sta cu berea in mana si rade ca prostul...cand nu va mai existat de taiat la noi in tara ce o sa facem? Mai mult ca sigur o sa ajungem sa taiem cu drujba picioarele la oi, capre, cai si porci...Mai bine romanii s-ar taia intre ei sa scape lumea de rapanul asta de popor, mai bine ar veni cutremure, inundatii, epidemii, meteoriti sa extermine specia asta neroada si fara minte si inima. Imi este pur si simplu greata ca m-am nascut roman, imi doresc sa ma nasc a doua oara, dar intr-o tara normala si sa fac parte dintr-un popor de oameni, nu de bestii criminale si irationale. Inainte la vremea asta eram bucuros ca vine 1 decembrie, si sarbatoream ziua nationala in fiecare an, dar acum nici nu vreau sa aud ca sunt roman: am ajuns sa imi urasc natia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un articol f. bun care arată amploarea defrişărilor din ţara noastră: România defrişată

      Ștergere
    2. pai, daca esti asa revoltat pe romani du-te nene in lumea larga ca acolo sunt cainii cu covrigi in coada si lasa-ne! un documentar f. bine facut, multumesc Stelian M. si pt. link cu defrisarea Romaniei. vad ca deja societetea civila a inceput sa se miste.Deci, se poate!

      Ștergere
    3. George al VI-lea19 mai 2015 la 14:22

      anonimescu,
      las-o moarta ca zice bine george. o radiografie ca se poate de exacta a societatii romanesti actuale

      Ștergere
  6. Supărat. Supărat, tare! Ţi-am citit lungul comentariu şi, în cea mai mare parte, sunt de acord cu cele spuse de tine. În aceste condiţii, întreb: mai e codrul frate cu românul? Totuşi, pentru liniştea ta, îţi recomand cartea lui Lucian Boia- De ce este România altfel?, din care citez:„Ţările şi naţiunile sunt diferite. Asemănătoare şi diferite. România intră şi ea, fireşte, în acest joc al asemănărilor şi deosebirilor. Nu cumva este totuşi şi mai diferită? Cu alte cuvinte, nu se situează oare mai „excentric", sub tot felul de aspecte, în raport cu ceea ce ar fi o medie sau o relativă normalitate europeană?
    Modul extravagant în care s-a derulat psihodrama politică din vara anului 2012 a lăsat impresia că ţara e defectă. Desigur, cei care privesc din afară sunt mai impresionaţi decât românii, obişnuiţi cât de cât cu ei înşişi, dar până şi printre români exasperarea creşte. Ceva nu merge în România, şi nu doar sus, în clasa politică, şi nu doar de ieri, de alaltăieri. Să fie un blestem?
    Nu, e doar o istorie. Dar poate că înseamnă acelaşi lucru.“ Subscriu!

    RăspundețiȘtergere
  7. mulţi ar trebui să citească această carte!

    RăspundețiȘtergere
  8. UN DOCUMENTAR DESPRE O TARA SUPERBA,OAMENI MINUNATI,TRADITII VECHI SI FRUMOASE,UNICE SI NU O TARA DE NENOROCITIetc. STIMATE GEORGE.NU APELA LA EXEMPLELE ALTOR STATE DEZVOLTATE INTRUCAT ACESTEA AU EXPLOATAT RESURSELE ALTOR STATE(MAREA BRITANIE A DEVENIT PRIMA TARA INDUSTRIALIZATA DATORITA RESURSELOR COLONIILOR PE CARE LE DETINEA,FRANTA LA FEL,GERMANIA A DISTRUS APROAPE TOT CONTINENTUL SA AJUNGA UNDE E AZI SI INCA DISTRUGE ex. GRECIAetc.) IN TIMP CE NOI ERAM OCUPATI CU APARAREA TERITORIULUI NATIONAL s.a.m.d.INAINTEA ORICAROR COMENTARII PUNE MANA SI STUDIAZA UN PIC DE ISTORIE SI APOI DA-TI CU PAREREA.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum se fa ce ca aceasta versiune de excelenta calitate video are numai 500 devizualizari?

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsul este simplu. Noi am postat o versiune pe 8 nov. anul trecut, dar nu am listat-o pe YT din raţiuni ce ţin de politica blogului, versiune care a adunat aproape 25000 de vizualizări. După ce am constatat că aceasta avea o mica problemă cu subtitrarea (min.13:47), am înlocuit-o cu această versiune înregistrată ulterior, de data asta completă şi de o calitate video mult mai bună. De altfel, prima variantă mai este pe YT graţie unui "cărăuş" copy-paste, care , în dobitocia lui, nici măcar n-a obsevat că poartă logo-ul blogului nostru. Nu ne facem, însa, probleme, fiind convinşi că, până la urmă, această versiune se va impune...

    RăspundețiȘtergere
  11. DE CE Oamenii SAtului nu stau la panda noaptea sa-i surprinda pe hotii care fura camioane de lemne? de ce suntem un popor de mamaligari?de ce nu facem concret ceva sa impioedicam distrugerea padurilor? e datoria fiecaruia dintre noi.
    NE REVOLtam ca ni se distrug padurile si nu facem nimic, Asteptam ca altii sa faca
    POpor de mamaligari

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Stelian M.,
    Sunt stupefiat, mâhnit şi, totodată, indignat de inconsecvenţa şi suficienţa manifestate de dumneavoastră prin faptul că, la 29 noiembrie 2013, aţi subscris la comentariul iraţional şi insultător din 26 noiembrie 2013 făcut de un oarecare aşa-numit George, în realitate un laş anonim, un not named bezmetic şi abject defăimător al Naţiunii Române şi al Poporului Român, în loc de a fi înfierat comentariul respectiv !
    După ce aţi avut o iniţiativă lăudabilă şi aţi făcut o treabă minunată publicând pe blogul dv. „CUGITO, ERGO ZOOM” cele trei părţi component ale filmului documentar Wild Carpathia cu subtitrare în limba română realizat de documentaristul englez Charlie Ottley de la National Geographic Wild Documentary şi aţi lărgit astfel posibilitatea luării sale la cunoştinţă de către un număr mai mare de internauţi români şi după ce aţi salutat realizarea acestui documentar şi, pe bună dreptate, aţi apreciat că „în timp ce documentariştii noştri cotrobăie prin underground-ul mioritic realizând tot felul de filmuleţe despre drogaţi, ţigani şi alte nenorociri”, evidenţiind că este „foarte important faptul că acest film s-a făcut şi că el ne-a adus un mare beneficiu de imagine, capitol la care România stă extrem de prost”, aţi eşuat într-un fiasco lamentabil prin respectiva subscriere şi v-aţi negat pe dumneavoastră înşivă, negându-vă iniţiativa şi nobilele intenţii ale ceea ce aţi întreprins, expediind în derizoriu atâtea aprecieri pozitive şi mulţumiri călduroase venite de la cititorii dumneavoastră, iar, în ceea ce mă priveşte, determinându-mă la un comentariu de îndreptăţită revoltă şi de reproş.

    Am reprodus mai sus comentariul pe care vi l-am expediat la data de 5 decembrie 2013, dar care nu apare printre comentarii.
    Dacă dumneavoastră achiesați la afirmația imbecilă a unui frustat care, generalizând cazuri particulare regretabile, insultă întregul popor roman caracaterizându-l că ar fi fiind, în totalitatea lui, „ … jegul ăsta de popor, naţie de nenorociţi, oligofreni, neica nimeni, boschetarii Europei, poporul cretinoid şi analfabet fără neuroni şi cultură, suboameni beţivani care îşi lovesc femeile cu parul în cap şi după aia râd ca prostalăii cu cei doi dinţi în gură pe care îi mai au” și vă considerați fericit şi mândru ca fiind parte componentă a unui astfel de popor, atunci puteţi din nou să nu postaţi comentariul meu, dar eu îmi iau libertatea de a-l face public în alte mijloace de comunicare.
    OLIVIU TOCACIU-TRANSILVANIUS,
    advocat pensionar
    Bazna, 28 martie 2014

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Oliviu Tocaciu,
    În primul rând, vreau să vă mulţumesc pentru comentariul dvs. extrem de pertinent. În al doilea rând, vă sunt dator cu nişte explicaţii. S-o luăm metodic:
    1. Pe 05.12.13, nu am găsit niciun comentariu postat de dvs. De altfel, noi publicăm toate comentariile care au legatură cu subiectul, indiferent de opiniile exprimate, cu excepţia celor care folosesc un limbaj neadecvat ( trivial, scatologic, xenofob etc.).
    2. Am scris că sunt de acord, în cea mai mare parte, cu opinia anonimului George, pentru că acesta se referea, în principal, la defrişările nesăbuite despre care se vorbeşte şi în documentar. Divagaţiile din text, desigur, nu le împărtăşesc, dar nici nu le puteam cenzura. În fond, e opinia unui om, frustrat sau nu.
    3. Partea cu "subscriu", se referea la cele spuse de Lucian Boia în textul citat!
    Sper că, dupa aceste clarificări, lucrurile s-au mai limpezit. Să auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere